• Licznik odwiedzin
  • Odsłon: 130174
  • Sprawdź swoje BMI
  • Waga (kg)
  • Wzrost (cm)
  • BMI:

Dodany: 2014-02-28 13:14:33

 

CzerninaTradycyjna polska kuchnia powoli odchodzi chyba w zapomnienie. Coraz mniej osób przygotowuje na obiady opole tradycyjne polskie dania. Jeśli interesujecie się taką właśnie, tradycyjną kuchnią, to doskonale trafiliście.

 

 

Dziś chcę się z wami podzielić moim pomysłem na obiady opole, a jest nim czernina. Domyślam się, ze w większości z was nie budzi ona najlepszych skojarzeń, ale podejrzewam jednocześnie, że nigdy czerniny na obiady opole nie jedliście. W jaki sposób przygotować czerninę na obiady opole? To bardzo proste. Jeśli znacie przepis na rosół, to można powiedzieć, ze znacie również przepis na czerninę.

 

W przypadku tej zupy, w najprostszej wersji wystarczy tylko dodać krwi do zupy i już właściwie mamy podstawową wersję czerniny. Taka wersja jest przez Polaków najczęściej przygotowywana, ponieważ jest najdelikatniejsza w smaku. Generalnie, w oryginalnej wersji nie używa się do czerniny krwi kury, ale raczej kaczki lub gęsi. Do zupy koniecznie należy dodać cukier i ocet, aby nie dopuścić do krzepnięcia krwi..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Czernina
Nick: